Hvorfor ender vi ofte i Almind Sø, når vi skal have natdyk (aftendyk, der er jo mørkt allerede kl 18...)?

Parkeringspladsen ligger 30 m fra vandkanten og der er god plads.

Der er ingen bølger.

Det er ferskvand, så vi skal ikke skylle udstyr bagefter.

Når der er mørkt, ligger de store aborrer og slapper af på sandbunden på 2 m dybde.

Lyset fra vores lygter glimter i de små fisk, som omgiver os hele tiden, så inde imellem føler man, at man svømmer rundt i en glimtende stjernehimmel.

Gedderne er dovne, og meget lette at komme meget tæt på.

En tirsdag aften i november mødtes vi til et hyggeligt fyraftensdyk på p-pladsen. Vi fik ordnet udstyr, tjekket lys og hængt et knæklys op i et træ, så vi kan finde hullet i træerne igen, når vi skal op.

Efter at være kommet i vandet tog vi en kurs på tværs af søen, i håbet om at ramme "revet" ud for broerne, hvor der typisk står mange store fisk. Først svømmer vi hen over store søgræs sletter på 2 m dybde. Efter ca. 5 min signalerer Christian og Jacob, at de har fundet noget, og at dømme efter deres febrilske viften med lygterne måtte det være noget stort - og det var det! En kæmpe gedde lå midt mellem dem, og havde ingen intention om at flytte sig. Størrelsen var helt sikkert en top-3 over dem vi har set i søen!

Derefter går det nedad, og da vi når 8 m er vi ikke i tvivl om, at vi ramte ved siden af målet, "revet". Dog gemmer de dybe steder ofte på store geder, og det var heller ikke nogen undtagelse denne gang:-) Store aborrer og et par gedder ligger og sover på bunden.

Vi fortsætter over på den anden side af søen, og tager turen langs med broer tilbage.

Undervejs kommer vi hen over den sædvanlige udstilling af flasker, badesandaler, dykkerbriller, t-shirts og solbriller, som altid er at finde et sted hvor mange bader.

Da vi mener vi er ved at være tilbage ved udgangspunktet stikker vi hovedet op, og kan se, at vores knæklys hænger 50 m længere fremme, og vi svømmer derhen med ansigtet i vandet - måske kunne vi nå at se gedde nummer 9 på det sidste stykke... Det kunne vi dog ikke. Men 8 gedder er heller ikke dårligt, når den ene var på størrelse med en sunken kajak!

Oppe på p-pladsen får vi pakket samme, og så skal der hygges. Christian havde fødseldag 4 dage før, så han disker op med kage og kakao. Super hyggeligt at fejre ham på en mørk p-plads i en mørk skov:-)

Views: 56


Bådførere
Comment by Christian Bager on November 15, 2018 at 10:17pm

Ja det var godt... 

Comment

You need to be a member of Vandbisserne to add comments!

Join Vandbisserne

© 2019   Created by Per Andersen.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service