St. Bededag tog vi til Lillebælt for at få lidt dybde på vores dyk. De sidste par dyk har været på lavt vand, så alle kunne være med, men denne gang skulle vi til bunden!
Claus M (mig), Claus K, Chrsian B og Christian H mødtes alle i Hadsten, pakkede en trailer med udstyr og grill, og så kørte Claus K's Kadjar sydpå. På vej derned snakkede vi om, om vi skulle vælge Ammoniakhavnen, hvor der for nyligt er blevet lagt et anker ud, eller om vi skulle vælge Søspejderne, for der ville være læ til at grille og skifte tøj, i tilfælde af, at regnen ville tage overhånd. Mens vi kørte derned ad, blev DMI studeret, og vi endte ved Ammoniakhavnen, for regnen skulle først starte kl 13:-)

Vi var klar til at hoppe i vandet kl 10, og i vandkanten gav Claus K den som den store Dive Master, og forklarede alt om, hvordan man kunne finde ankeret.
Claus M hørte: "Ankeret ligger på 18 m. Ned for enden af kæden og følge snoren til venstre."
Christian B hørte: "Ankeret ligger på 18 m, nede for enden af kæden."
Christian Holm hørte ikke efter, for han skulle dykke med Claus K.

Allerede på 6 m blev vi adskilt i vores respektive makkerpar, da jeg havde lidt svært ved at trykudligne, og sigten var ikke mere end 5 m. Christian B og jeg fulgte kæden, og da vi nåede 20 m, havde vi endnu ikke set nogen snor eller anker, og besluttede os for at fortsætte nedad. Sigten var stadig 5 m, men der var absolut ikke noget strøm, og det kunne vi lige så godt udnytte. Vi dykkede begge med 15+7 liter, så vi havde luft nok. På ca. 27 m blev vi overfaldet af en stor stime sild, som flygtede til alle sider - også hen imod os. De svømmede bogstavelidt talt ind i os. Christian bager mente at se en skygge af noget større, og det var hvirvlet en sky af støv op foran os. Muligvis en sæl eller lign. havde været efter sildene (Claus K og Christian H mener vi har haft en kæmpe nitrogen rus, og at det nok var en lysserød hval med vinger vi så...).
Nå, men på 30 m havde vi stadig ikke set enden af kæden, og vi var ved at være tæt på deko-grænsen, men valgte at fortsætte nedad. ved 33 m startede en kraftig strøm, og vi måtte altså være kommet ud om pynten, og ikke længere være i læ af molerne og Ammoniakhavnen. Vi tog lige de sidste par finneslag, og fandt enden på kæden på 34,5 m, men der var ikke noget anker, og en voldsom strøm. Dekotiden havde nu sneget sig op på 7 minutter, så vi vendte om, og begyndte hjemturen ad samme vej - langs med kæden.
Da kæden er rigtig lang, og ligger dybt, endte vi med 12 min deko på 5 m., inden vi kunne komme op. 12 min i 11° varmt vand er ikke sjovt - vi frøs! Men vi havde et godt langt dyk på 60 min:-)


Da vi kom op styrtede det ned med regn, og mens vi klædte om, var der højlydte og humoristiske diskussioner om, hvad Claus K egentlig havde sagt, da han fortalte om ankeret. Men vi var enige om, at vi ikke ville tage endnu et dyk. Claus K og Charian H var sultne, og CLaus M og Christian B skulle bruge en del overfladetid før vi måtte dykke igen pga. dekotiden fra før.

Da vi skulle til at tænde op i grillen, var der ingen lighter! Så vi måtte finde en tankstation, købe en lighter og finde et sted hvor vi kunne grille. Vi endte i et shelter i nærheden af Løsning, og så var der hygge, øl, sodavand, pølser, jordbærkage og gode historier. En super afslutning på en god dykkerdag:-)

  


Den næste planlagte tur er til Mariager Fjord, hvor vi regner med at scanne Haakon vraget med sidescanneren, og derefter tage et par dyk på Haakon og evt. Stinesminde vraget. Alle kan være med, da max dybde er ca. 15 m.

Views: 32


Bestyrelsen
Comment by Claus Qvist Krüger on May 19, 2019 at 8:03am

Christian H og Claus K havde et lille hyggeligt dyk og fulgte den oprindelige aftale om, at følge kæden til ca 18 meter, hvor der er bundet et reb på kæden, som leder hen til ankeret. Da de nåede ankeret var det andet hold væk og efter lidt venten og detaljeret undersøgelse af ankeret, fortsatte dykken ned til ca. 25 meter, hvor der blev set en enkelt fladfisk.
Efter at have været under i ca. 1/2 time (uden at have været torpederet med sildestimer og lyserøde hvaler), blev der lavet sikkerhedsstop på 5 meter og så tll overfladen.

Der var masser af luft tilbage, men forståligt nok, så skulle der være en del overflade tid pga. misforståelser.

Vi frøs vist alle og en time i pis regnvejr og kulde var lidt uden for alles comfort zone.

Vi fik dykket og hygget, hvilket var det vigtigste og jeg tror alle er klar til en ny tur - i bedre og varmere vejr.


Bådførere
Comment by Christian Bager on May 21, 2019 at 9:40pm

God og Hyggelig Tur... Tak for det.. :-)

Comment

You need to be a member of Vandbisserne to add comments!

Join Vandbisserne

© 2019   Created by Per Andersen.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service